Ondernemers

Je onderneming staat nooit stil. Gelukkig maar. Maar dat wil niet zeggen dat jij ook nooit stil hoeft te staan bij wat er gebeurt. Want voor je het weet word je ingehaald door de (fiscale) realiteit.

Fiscaal advies
Soms is het duidelijk dat je fiscaal advies nodig hebt. Omdat je op korte termijn wilt herstructureren, aan- of verkopen, samenwerken of bepaalde risico’s wilt afdekken. Maar soms ook is het minder duidelijk. Als het gaat om je toekomstplannen bijvoorbeeld. Vaak moet je je hier al jaren eerder op voorbereiden, soms in de vorm van een herstructurering van je bedrijf. Doe je dit niet, dan kunnen je toekomstplannen wel eens helemaal niet uitvoerbaar blijken. Als ondernemer kun je bij mij terecht voor zowel fiscaal, fiscaal-juridisch als financieel advies in elke fase van het ondernemerschap. Bekijk hier alle diensten die ik aanbied.

Onafhankelijk
Ik werk volledig los van de reguliere accountants- en advieskantoren. Als wij met elkaar in zee gaan, kiezen we – wanneer je dat wenst -samen een accountants- of administratiekantoor dat bij jouw onderneming en jouw persoon past. Ik werk zo transparant mogelijk en bied je inzage in je eigen electronische klantendossier. Zo heb je dagelijks inzicht in mijn uren.

“In 2009, ik was al mijn hele werkende leven in loondienst, begon het te kriebelen. Mijn toenmalige werkgever werd me te massaal. Ik verloor de feeling met mijn werk en wilde graag een eigen bedrijf starten. Formula Installatie Services kende ik als een van onze onderaannemers. Een bedrijf wat naar mijn hart was en waar ik groeikansen in zag. Gelukkig bleek overname een optie te zijn. Er werkten toen 10 mensen en het economische tij zat niet bepaald mee. Het beloofde geen eenvoudig traject te worden om de financiering rond te krijgen, maar ik wilde er absoluut voor gaan. En zo kwam ik bij Nancy terecht. Ze werkte toen nog bij ZR (inmiddels Accon). Wat ik zo waardeer aan Nancy is dat ze altijd mijn belangen voorop heeft gesteld. Als ik nu kijk naar mijn oorspronkelijke businessplan, dan zie ik dat dat nog steeds klopt. Ze heeft drie jaar samen met me gestreden om de overname te realiseren op de manier die ik graag wilde. Natuurlijk, ’t had vast sneller gekund, als we de bank hadden willen pleasen. Maar dat is iets waar Nancy zich niet door laat vangen. We zijn altijd bij ons plan gebleven. Met veel geduld en creativiteit is ze blijven puzzelen, tot we het door mij zo gewenste resultaat uiteindelijk rond hadden. Toen ze in 2012 voor zichzelf begon, stond het voor mij dan ook als een paal boven water dat ik met haar mee zou gaan. Tot op de dag van vandaag is ze in goede en slechte tijden mijn steun en toeverlaat.”

Brenda Crombach

Eigenaar, Formula Installatie Services

Diensten

Starten en (ver)kopen
Begeleiding en advies bij het starten, aankopen en verkopen van je onderneming.

Fiscaal advies
Fiscaal advies op het gebied van inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en overdrachtsbelasting. Waaronder: Herstructurering van de activiteiten in de vorm van fusies, splitsingen, inbreng en terugkeer uit de B.V. Samenwerkingen binnen B.V. structuren, vof’s, maatschappen en overige vormen.

Aangiftes
Verzorgen van aangiftes inkomstenbelasting en successierechten.

Second opinion
Het afgeven van een second opinion.

Boekenonderzoek
Begeleiding bij een door de belastingdienst in te stellen boekenonderzoek.

België en Duitsland
Begeleiding bij zaken doen met, of emigratie naar België en Duitsland. Hiervoor werk ik nauw samen met Belgische en Duitse advieskantoren.