Accountantskantoren

Als kleiner administratie- en accountantskantoor heb je meestal geen fiscaal adviseur in dienst, maar jouw klanten hebben wel behoefte aan advies.

Grote veranderingen
Wellicht heb je een klant die aan een nieuwe fase in zijn ondernemerschap toe is. Misschien wil hij herstructureren of zijn bedrijf overdragen aan zijn kinderen. Misschien wil hij verkopen aan een derde, een bedrijf overnemen, gaan samenwerken of juist een samenwerking beëindigen. Dit soort trajecten verdienen een zorgvuldige aanpak en kennen vaak meer dan één oplossing. Het is de kunst om de oplossing te vinden die het beste past bij jouw klant. In een dergelijke problematiek bijt ik mij graag vast (lees ook het verhaal van Brenda).

De belastingdienst
Soms krijg je te maken met een probleem met de belastingdienst. Er is sprake van een boekenonderzoek of een naheffingsaanslag, of er is een invorderingsprobleem. Als je wilt dat dit in overleg wordt opgelost, dan kan ik je daarbij helpen. Ook de belastingdienst staat namelijk open voor een goed gesprek en je bereikt er vele malen meer mee dan met een serie bezwaarschriften.

Nancy Rohen - fiscalist

Er zijn fiscalisten die graag een uitgebreid fiscaal advies schrijven. Zo’n advies is ’technisch’ meestal helemaal correct, maar er zijn maar weinig klanten die zo’n advies begrijpen. Het fijne aan Nancy is dat ze zich heel goed kan verplaatsen in onze klanten. Ze kan goed inschatten wat voor hen relevant is en is vervolgens ook in staat dit op begrijpelijke wijze te verwoorden. En daarbij is ze heel eerlijk. Zijn ergens bepaalde risico’s aan verbonden, dan wil ze dat de klant zich hiervan bewust is en een weloverwogen keuze maakt. Je merkt dat een klant aan zo’n advies dan ook echt waarde hecht, waardoor wij beter in staat zijn hen te helpen. Als het fiscaal ‘spannend’ wordt, zoals bij bedrijfsovernames en herstructureringen, ben ik blij dat ik Nancy kan inschakelen.

Mark Elzinga

Accountant, Elzinga Finance

Diensten

Fiscaal advies

Fiscaal advies in de breedste zin van het woord, waaronder: Herstructurering van de activiteiten in de vorm van fusies, splitsingen, inbreng en terugkeer uit de B.V. Samenwerkingen binnen B.V.-structuren, vof’s, maatschappen en overige vormen.

Fiscale check

Fiscale check van jaarrekeningen en aangiftes inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Aangiftes

Verzorgen van aangiftes inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Successieplanning

Successieplanning inclusief het beoordelen van testamenten en huwelijksvoorwaarden en het verzorgen van aangiftes successierecht.

Planning

Fiscale en financiële planning.

Sparring partner

Of je nu behoefte hebt aan een sparring partner voor jezelf, voor notarissen of andere financiële dienstverleners: door mijn brede achtergrond als financieel planner kan ik in deze behoefte voorzien.